Please Wait, Loading Content...

PER QUÈ NECESSITEM EL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC?

Hi ha una eina importantíssima i sovint ignorada, o mal gestionada, que ens pot ser molt útil a l’hora de promocionar els productes de la nostra empresa. I aquesta eina és…bbrbrbrrbrbrbrbum!!!….el butlletí electrònic!!!, newsletter, e-mail marketing…o digues-n’hi com vulguis.

Podríem dir que, fins i tot, és més important que les xarxes socials i ara us explicaré per què.

En primer lloc comunicar-te a través del butlletí electrònic et permet tenir les dades de contacte dels teus seguidors (noms, correu electrònic) i poder contactar amb ells directament, sense estar pendent de si els algoritmes de Facebook els hi farà sortir en el seu timeline, o de quantes persones ho compartiran.

En segon lloc el mail és un context habitual de negocis mentre que el facebook la majoria de la gent el té per oci, per tant no és un entorn on es prenguin decisions serioses de compra. Sempre ens mirarem amb més atenció un contingut rebut per e-mail que un que ens surti al timeline de facebook perquè un algoritme ens l’ha col·locat o perquè ho ha compartit una amistat.

I tercer, i últim, motiu: la famosa regla del 7. I en que consisteix aquesta regla? Doncs és que un client ha de tenir contacte amb la teva marca 7 vegades abans no decideix comprar-te. I voilà! El mail ho posa fàcil gràcies a les autorespostes. Són e-mails automatitzats per a crear una autèntica relació amb els teus susbscriptors i convertir-los en clients.

Això si! Sempre amb bons continguts, és a dir, continguts de valor. No intentis vendre fum, vendre per vendre no ens portarà en lloc. Hem de donar una imatge solvent i seriosa.

Per a fer això has de tenir una llista de subscriptors real, no val una llista de familiars, amics, coneguts i saludats. I com aconseguim una llista amb subscriptors reals?

  • Pots captar dades presencialment cas que tinguis una botiga.
  • Pots organitzar esdeveniments, no cal que siguin grans esdeveniments, qualsevol petita presentació ja et serveix per a recollir dades.
  • Pots captar dades online, posant al teu web l’opció d’inscriure’s al teu butlletí. Regalar alguna cosa als que es subscriguin sempre pot ser un bon ganxo

Una última cosa. Segmenta la teva llista, és a dir, crea grups, ja sigui per interessos, per productes, geogràfics…. No enviïs tots els continguts a tothom. Només aconseguiràs saturar la gent, que el teu butlletí vagi directe a la paperera sense haver-li donat ni un cop d’ull i el que és pitjor!!! Que cliquin l’opció “donar-se de baixa”!!!. Però si a cada persona li enviem allò en què realment està interessada possiblement s’ho mirarà i és més fàcil aconseguir una resposta positiva i fidelitzar-lo.

,
Share:

Entrades recents